Paleo receptek

Párolt sült cékla aszalt meggyel-batátával

Hozzávalók: 2 db közepes cékla, batáta 2 db, aszalt meggy 5 dkg, babérlevél 3 db, só, frissen őrölt bors, 1/2 citrom leve, kis fej vöröshagyma,olívaolaj 0.5 dl,gyömbérpor.

A céklákat megmossuk alufóliába csomagoljuk, amibe csipet sót és kakukkfüvet (vagy kömény,babérlevél,majoranna)teszünk. Alacsony hőmérsékleten kb.egy órán keresztül sütjük. Közben a batátát megpucoljuk és vastagabb csikokra (batonokra) vágjuk, ízesítjük gyömbérporral és sóval. Olívaolajjal meglocsoljuk és tepsiben 180 C-on°megsütjük. A céklát kicsomagoljuk , megpucoljuk, és azt is batonokra vágjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a céklát, babérlevelet morzsolunk hozzá, frissen őrölt borsot a szeltekre vágott vörös hagymát, sózzuk jól lesütjük, majd hozzá adjuk az aszalt meggyet 1 dl vizet és készre pároljuk végül fél citrom levét belefacsarunk és a megsült édes burgonyával(batáta) összekeverjük.